رعایت نکات ایمنی در روشن کردن شمع

نکات اینی شمع روشن

شمع‌های روشن زیبایی و آرامش خاصی دارند‌؛ اما شمع روشن نوعی شعله باز است و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی شمع روشن، احتمال آتش‌سوزی وجود دارد. بر اساس گزارش انجمن ملی حفاظت از آتش‌، سالانه حدود 8200 مورد آتش سوزی در منازل توسط شمع‌ها اتفاق می‌افتد.

یک مطالعه توسط کمیسیون ایمنی کالا‌های مصرفی ایالات متحده نشان می‌دهد که 85 درصد از آتش‌سوزی توسط شمع‌ها در صورت پیروی از سه قانون اولیه ایمنی اجتناب‌پذیر است:

  • هیچگاه شمع در حال سوختن را به حال خود رها نکنید.
  • هرگز شمع را نزدیک هر چیزی که ممکن است آتش بگیرد نسوزانید.
  • شمع‌ها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

چگونگی استفاده ایمن از شمع‌ها

نکات ایمنی قبل از روشن کردن شمع

قبل از سوزاندن‌، همیشه فتیله را تا نیم سانتی‌متر کوتاه کنید. می‌توانید از ناخن گیر یا قیچی استفاده کنید. فتیله‌های بلند یا کج می‌توانند باعث آتش‌سوزی، قطره قطره شدن یا ایجاد شعله ناهموار شوند.

از قرار دادن مواد تزئینی، کبریت و غیره نزدیک فیتیله، خودداری کنید.

همیشه از ظرف‌های مخصوص شمع استفاده کنید. این جا شمعی‌ها باید مقاوم در برابر حرارت‌، محکم و به اندازه کافی بزرگ باشند تا هرگونه قطره یا موم ذوب شده را درون خود نگه دارند.

شمع‌ها را در یک اتاق با تهویه مناسب بسوزانید. از قرار دادن شمع در معرض هواکش یا جریان هوا خودداری کنید. این کار به جلوگیری از سوزاندن سریع یا ناهموار شمع و ایجاد دوده و چکه زیاد شمع کمک می‌کند.

توصیه‌های تولید کننده را در مورد زمان سوختن و استفاده مناسب شمع، دنبال کنید. به طور کلی، توصیه می‌شود که شمع‌ها بیش از چهار ساعت نسوزند و حداقل دو ساعت قبل از روشن شدن دوباره خنک شوند.

هنگام روشن کردن شمع، از کبریت بلند یا فندک بلند استفاده کنید. باید حواستان باشد مو یا لباس‌های گشاد خود را از شعله دور کنید.

نکات ایمنی زمان روشن کردن و سوختن شمع

نکات ایمنی شمع در هنگام سوختن

هرگز شمع را بدون مراقبت رها نکنید.

هرگز شمع را بر روی یا نزدیک هر چیزی که می‌تواند آتش بگیرد، روشن نکنید. شمع‌ها را از مبلمان، پرده، روتختی، فرش، کتاب، کاغذ، تزئینات قابل اشتعال و غیره دور نگه دارید.

شمع‌ها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. شمع‌های روشن را در جایی قرار ندهید که توسط بچه‌ها‌، حیوانات خانگی یا هر شخص دیگری بر روی زمین بیفتند.

هرگز شمعی را در حال سوختن یا هنگام ذوب شدن موم لمس یا حرکت ندهید.

شمع‌ها را تا انتها نسوزانید. برای رعایت ایمنی، در صورت باقی ماندن 5 سانتی‌متر از شمع‌های لیوانی یا 8 سانتی‌متر از شمع‌های ستون، آن‌ها را خاموش کنید.

شمع‌های درحال سوختن را حداقل 8 سانتی‌متر از یکدیگر فاصله دهید. این امر برای اطمینان از این است که این شمع‌ها یکدیگر را ذوب نکنند.

در صورت زیاد شدن شعله یا سوسو زدن مکرر، شمع را خاموش کنید. بگذارید شمع خنک شود، فتیله را کوتاه کنید و قبل از روشن کردن مجدد، جریان هوا را چک کنید.

هرگز از شمع به عنوان چراغ شب یا هنگام خوابیدن استفاده نکنید.

در صورت استفاده از شمع در هنگام قطعی برق خیلی مراقب باشید. چراغ قوه‌ها و سایر چراغ‌های مجهز به باتری منابع مطمئن‌تری از نور در هنگام قطعی برق هستند. هرگز در هنگام قطع شدن برق برای جستجوی وسایل در کمد یا هنگام سوخت رسانی به تجهیزاتی مانند فانوس یا بخاری نفتی، از شمع استفاده نکنید.

نکات ایمنی در زمان خاموش کردن شمع

نکات ایمنی شمع در موقع خاموش کردن

برای خاموش کردن شمع از اسنوفر یا همان خاموش کننده شمع استفاده کنید. این روش امن‌ترین راه برای جلوگیری از پاشیدن موم داغ است.

هرگز از آب برای خاموش کردن شمع استفاده نکنید. آب ممکن است باعث پاشیدن موم داغ شکستن ظرف شیشه‌ای شود.

قبل از خروج از اتاق، مطمئن شوید که شمع کاملاً خاموش شده است و فتیله دیگر نمی‌درخشد.

تا زمانی که شمع کاملاً سرد نشده است، آن را لمس یا حرکت ندهید.

هرگز از چاقو یا جسم تیز برای برداشتن قطرات موم از جا شمعی استفاده نکنید. در صورت استفاده از آن‌ها ممکن است باعث ایجاد خراش، ضعیف شدن یا شکستن شیشه شود.

منبع: نکات ایمنی در روشن کردن شمع

ممکن است علاقمند به موضوعات زیر هم باشید

آموزش ساخت شمع محرم

آموزش ساخت انواع شمع محرم

شمع از دیرباز نه تنها برای روشنایی بلکه در مراسمات مختلف مانند تولد، عزاداری، کریسمس و … روشنایی بخش بوده است. اما فلسفه روشن کردن